lauantai 30. tammikuuta 2010

Haalarit päälle

Ensimmäinen varsinainen "haalarihomma" on nyt takana. Rakennusten sijainnin merkkaus oli tilattu perjantaille. Ei siinä välttämättä tarvitse itse olla paikalla, mutta ajattelin samalla mennä tutustumaan miten homma toimii.



Aika erikoinen systeemi, millä sijaintitiedot siirretään tontille. Mukava ja osaava kunnan kaveri sanoi, että "tässä menee 10 minuutia, kun tuon koordinaatit tuohon". Sitten kaveri kävi virittämässä pari kolmijalkaa Pahnatien puolelle. Sen jälkeen sitten digitaalinen teodoliitti paikoilleen ja sitten mittaustangon avulla nurkkia hakemaan.

Meikäläisen osuus rajoittui hommiin mihin omat kyvyt parhaiten sopivat eli lumen lapiointiin. Kun paikka löytyi niin meikäläinen huhki maan paljaaksi. Sitten kaveri löi pienen puutolpan maahan. Tolpan päähän mitattiin sitten vielä tarkka kohta johon lyötiin naula merkiksi. Kone mittaa millilleen mutta jotain pientä toleranssia tuosta merkintätavasta jää ;-)

Paikat merkitään vielä pidemmillä kepeillä, että varsinaiset merkkipaalut löytyvät myöhemminkin. Korko on merkitty tien reunassa olevaan valotolppaan. Sieltä löytyy punainen merkki, joka kertoo tarvittavan koron.

Sen verran tässä täytyy yrittää olla mukana vaikkei tässä vaiheessa omaa työtä tarvitakaan, että tietää miten hommat on tehty ja kuka on tehnyt mitäkin. Jos tölliä asustaa vaikkapa 20 vuotta niin hyvä pitää taustatiedot kunnossa tulevien remppojen yms. varalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti