maanantai 15. helmikuuta 2010

Homma käyntiin virallisesti aloituskokouksella

Koko ajan tuntuu olevan pikku puuhaa näiden rakennushommien kanssa. Ihan konkreettinen homma oli pitää aloituskokous. Siinä sitten vastaavan ja rakennusvalvonnan edustajan kanssa käytiin paikan päällä katsomassa, että lupa "istuu" tontille.

Ensimmäisenä tontilla oli jo vastaava, joka jo iloisesti tervehti ja mainitsi, että "näissä koroissa on jotain outoa". Täytyy sanoa, että sen verran tiukalla aikataululla on menty, että tervehdys ei ollut toivottu - ihan "morjens" olisi riittänyt.

Vastaava mittaili korkoa ja ihmetteli, miten ihmeessä kuvien korko oli mitä oli. Siinä kun meikäläinen seisoo tontilla selkä oikein suorana niin lattiakorko oli vähän pään yläpuolella. Ei oikein vaikuttanut hyvältä.

Tässä välissä saapui sitten kunnan edustaja. Hyvin asiallista porukkaa muuten nämä kunnan immeiset. Kaikki on hoitunut todella hyvin sinne suuntaan ja ainakin meikäläisen kokemukset kunnan virkamiehistä ovat muuttuneet erittäin paljon positiivisempaan suuntaa. Palvelu on hyvää ja joustavaa.

Mutta asiaan, rakennusvalvonnan kaveri ihmetteli ihan samaa - miten tuollainen on voinut mennä läpi hakemuksessa... eiiii sitä tonne voi laittaa....

Korkoa ihmettelee nyt sitte kaksi asiantuntijaa ja yksi hätääntynyt maallikko. Oikea rakennuskorko saatiin kyllä määritettyä nopeasti, mutta lupahakemuksissa ilmoitetun koron muutokseen liittyy sitten kiemuroita, jotka jo pistivät kiroilemaan. No onneksi ongelma ydin löytyi - asemapiirroksessa oli ns "oikea" korko +50,40, jota nostettiin sitten hieman eli 50,60. Ongelma oli, että talon kuvissa tuo korko oli metrin verran ylempänä. Kun muutos johtui tuosta ja meni vielä asemapiirrokseen nähden ok niin säästyin uudelta naapurien kuulemiselta ja muulta kuvanpäivitysrumbalta.

Loppu olikin sitten mukavaa tarinointia rakentamisesta, minkä ohessa tarvittavat paperit käytiin läpi ja pöytäkirjat täytettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti