maanantai 29. maaliskuuta 2010

Suuri päivä koittaa


No niin, aamulla viideltä ylös ja eväitä tekemään. Takana oli rentouttava viikonloppu poikain kanssa Salonsaaressa, joten olo oli heti aamusta virkeä ;-)

Puoli seitsemäksi raksalle odottelemaan koneen tuloa, että voi vähän ohjailla nostopaikkaa. Oravaistalon miehet oli jo laittamassa aluspuita ja tekemässä valmisteluja.

Rekat olivat ajaneet illalla Oravaisista parkkiin Pahnatielle.

Kone saapui seitsemän aikoihin. Katsottiin konekuskin kanssa paikkaa ja varoittelin vetelästä sähkökaivannosta. "Kai se kestää" oli konemiehen kommentti - Ei muuta kuin kokeilemaan.

Nosturi puskee murskeen päälle ja etupää alkaa painumaan... lisää kierroksia koneeseen ja eteenpäin mennään, mutta vähän syvällä... vielä vähän kaasua ja se on siinä eli kone on oikealla paikalla.

Kaveri petaa koneen ja näytää siltä, että pohja pitää. Melkoinen helpotus.

Moduulien nosto alkaa puoli kahdeksalta ja talo on harjassa yhdentoista aikaan. Siinä on jo kahvitaukokin pidetty.

Taivaalta alkaa vihmoa räpäskää, kun kattoa aletaan vetää umpeen. Se on nopea rykäisy ja puolen päivän jälkeen talo on sateelta suojassa.

Kaupungin putkimies käy kytkemässä vesimittarin paikalleen ja oma putkari syöksyy ryömintätilaan putkinipun ja kulmien kanssa.

16 aikaan Oravaisten kaverit lopettelee päivää, mutta putkimies jää vielä vetämään loput viemärit. Lupaa hoitaa homman loppuun asti samana iltana.

Sähkäri ei ole vielä käynyt kytkemässä sähköjä, joten tekninen tila jää kylmäksi vaikka vedet on jo päällä. Vähän jännittää, miten käy mutta säätiedotus lupaa suojaa, joten uskallan jättää homman sikseen.

Päivä on pulkassa, talo sateelta suojassa ja kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. Illalla voi nauttia ehkä mukillisen konjakkia (kun siihen on vielä varaa...) ja nauttia tästä hetkestä.

Parin viikon päästä alkaa sitten se oma kädentaitojen osuus ;-)

Kuvasarja päivän etenemisestä löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti