maanantai 22. maaliskuuta 2010

Aurinko paistaa, mutta tummat pilvet nousevat

Maanantai aamuna heti puhelin kouraan ja soittamaan. Juu, siellä on jo kaverit työmaalla tekemässä loppuhommat. Kiitos & kuulemiin. Olisi tehnyt mieli ajaa katsomaan, kun jotenkin ei meinaa uskoa ennen kuin näkee omin silmin, mutta maltoin pysyä kustannuspaikalla ihan täyden päivän.

Reijon kanssa soittelin hommista päivällä ja kaikki oli taas ihan hanskassa. Se on mukava kaveri tuo Reijo, kun tuntuu että homma sujuu. Alentaa kummasta rakentaja-Raunon verenpainetta. Reijolle voisi maksaa pientä bonusta, kun säästää noissa verenpainelääkkeissä.

Illalla oli sitten homma kuosissaan. Oli ME:n kaverit hoitaneet tonttinssa kunnialla loppuun ja maanrakennus oli aikataulussaan.

Onnellisen tietämättömänä pahasta maailmasta kaikki oli hyvin...kunnes ilkeä mestari soittaa ja pilaa päivään.

Sokkelin korossa oli 6 mm heitto. Täytyy myöntää, että tuo tieto ei vielä kaatanut maailmaa. Kuulostaa nimittäin varsin kohtuulliselta tuollaisessa 12.5 x 8.5 valussa.
Oli kuulemma vielä kulmassaakin tuo betoni, eli 10 mm heitto ristimitassa.

Huonot uutiset oli siinä, että tehdas kuulemma vaatii +/- 1.5 milliä. Tämä oli tekijöiden mukaan mahdottomuus betonirakentamisessa ja samaa sanoi Anssikin.

Siinä alkoi prosessori raksuttaa 1 viikko toimitukseen, tiukka vaatimus, mitä ei voi täyttää - varmaan ne evää takuun... EI TÄSTÄ TULE MITÄÄÄÄÄÄN.

Homma lähti purkautumaan sitä kautta, että ME:n porukka otti yhteyttä talotehtaaseen. Sieltä kerrottiin, että sallittu toleranssi on +/- 3 mm. Se 1,5 on laitettu vaan herättelemään omatoimirakentajia. Voe helevetti sanon minä. Laitetaan "varmuuden vuoksi" jotkut kriteerit, mitä ei sitten vaadita.

No, summa summarum. Anssi pisti pojjaat hiermaan tuon sokkelin alle 5 millin heiton, mikä kelpasi talotehtaallekin. Kaikki siis hyvin taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti