keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Euroja saveen



Teräspaalutus Tamminen kävi hakkaamassa - tai näytti ettei ihan hirveästi tarvinnut takoa - teräspaalut pohjaan. Homma meni sovitun mukaan. Aamulla kävin selvittelemässä kavereille korot. Hyvä niin, koska heillä oli kahta tietoa +200 ja -800. Saatiin korot kohdilleen ja kaverit alkoivat hommiin. Näppärästi näkyi putki liikkuvan.

Hommaa alkaa sillä, että mittamies käy merkkaamassa paalujen paikat kuvan mukaan. Meille tulee 22 paalua, eli 19 pohjaan, 1 takan alle ja 2 etuterassin alle.

Sitten vaan paaluttamaan. Liinalla putki kiinni laitteeseen, yläpää koneen "ohjauskuoppaan", vatupassilla putki suoraan ja kopkopkop. Ensimmäisen paalun katsoin mielenkiinnosta - sen jälkeen ei kestänyt katsoa, kun saveen lyödään euroja ;-)

Tarkkaa metrimäärää ei ole tiedossa vielä, mutta tuollainen ~12-15000 € pieti tuo on. No mutta rahaahan saa pankista ja vanha kansanviisauskin sanoo, että "paras ottaa hyvät pohjat".

Tuolta tulee sitten paalukartta eli mitä minnekin meni. Lopuksi sitten mittamies käy tekemässä pöytäkirjan, missä on paikat ja korot vielä tarkennettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti