maanantai 22. helmikuuta 2010

Valoa tunnelin päässä?

Valo ei voi olla vastaantulevan tavarajunan valokaan, kun junat ei kulje tuiskuavan lumen vuoksi, joten lupaavalta näyttää.

Eilen tuli sähkökuvat, sähköliittymän veto varmistui ensi tiistaille, KVV-kuvat ovat tuloillaan (taas kerran...), vesiliittymä on sulatuksessa, nosturikuski kävi katsomassa nostopaikat eli paljon positiivisia asioita tapahtuu, mutta pirusti on itse säädettävää hommaa.

Jo alussa kävi selväksi ettei tämä ihan "avaimet käteen" -toimitus ole. Nyt kun luin esitteitä uudestaan niin siellähän puhutaankin "muuttovalmis koti" ;-)

No onhan se sittenkin muuttovalmis vaikka tekisi alusta lähtien kaiken itse ;-)

Kyllä tässä on budjetti venynyt, kun _kaikki_ maksaa. Joka kunnan lippu ja lappu, käynti tontilla jne. ja tietysti tuohon pohjaan uppoaa rahaa ihan mukavan urheiluauton verran. Isoja ylläreitä ei ole tullut, mutta pientä säätöä ylöspäin tulee koko ajan.

Jos vaikka kunnallistekniikan liittymän hinta on 5200. Sitten mainitaan, että siihen tulee liitostyö päälle (siis se että kunta tuo putken pään metri verran kaivosta tontin rajalle) niin arvaatkos mitä se maksaa lisää? En arvannut minäkään, mutta naapuri ilmoitti että heillä se oli 4500. Aika suolainen hinta, mutta katellaan.

Nyt ollaan vielä kuitenkin inhimillisissä rahoissa (jos nyt alunperinkään se budjetti oli ns. inhimillinen - jonkun sortin hullu se täytyy olla, että moiseen ryhtyy.).

Alun perin arvioitiin, että nyt olisi hyvä aika rakentaa kun on hiljaista. Se on osaksi totta, mutta kyllä meidän "säästö" palaa tämän talven tuomiin lisäkuluihin. Sattui sitten kunnon talvi tälle vuodelle.

Rahassa tulee siis takkiin, mutta onneksi nyt kuitenkin saa tekijöitä ja voi vähän valkatakin. Toistaiseksi on tekijät osuneet kohdalle hyvällä prosentilla, mutta osa tarjouspyynnöistä jää vastaamatta ja osa roikottaa asioita. Kuvittelin vaan mielessäni, mitä se on ollut muutama vuosi sitten kuumana aikana - silloin täytyi olla onnellinen, jos ylipäätään sai _jonkun_.

Muutenkin kun on nyt seurannut tätä rakennusmaailmaa, niin olen kallistumassa siihen, että hyvä ei aina ole halpaa ja mielellään näkisi tämän projektin sijoituksena tulevaisuuteen eli ihan sutta ei kannattaisi teettää.

No sen aika näyttää, mutta aika jännä nähdä onko reilu kuukauden päästä torppa pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti