sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Liittymät kohdilleen

Aloituskokouksen jälkeen ei juuri voi vielä hengähtää. Sähkö- ja vesiasiat alkaa painaa päälle ja talotehdas ei vielä ole toimittanut kaikkia tarvittavia papereita.

Maanrakennuksen löin lukkoon, vaikka ei lopullista tarjousta vielä tullutkaan. Kaverit on sen verran luottamustaherättäviä, että tässä vaiheessa sen tuomasta mielenrauhasta voi jo maksaa jotain. Etuina on, että ovat kaivaneet Klaukkalan maata jo vuosia ja tuntevat tavat ja ihmiset. Vesi, viemäri- ja sähköjohdot menevät sulavasti heidän kautta eikä tarvitse säätää niitä - toki itse liittymäsopimukset on hoidettava.

Suhteellisen simppeli asia ja netistä löytyy ohjeet. Nyt vaan kävi niin, että kun paalutus- ja perustusaikataulu lyötiin lukkoon niin koko homma aikaistui reilulla viikolla. Nyt tulikin sitten taas pientä hoppua saada ne sopimukset (tai niin luulin).

Homma lähti eteenpäin, että soittelin etukäteen kuntaan ja sähkölaitokselle ja kertoilin missä mennään. He laittoivat asian aluilleen ja sitten vaan paperit ja hakemukset perässä. No, kuinka ollakaan KVV-asemapiirros piti mennä suoraan suunnittelijalta vesilaitokselle. Arvaappa oliko se siellä perjantaiaamuna, kun jätin hakemusta. No eipä ollut.

Ei muuta kun soittelemaan suunnittelijalle. "Jaa ei ole, minäpä tarkistan". Pyysin erikseen soittamaan tai laittamaan sähköpostia, että missä mennään kun olisi vähän hoppukin. Ei kuulu perjantaina mitään - täysi radiohiljaisuus. Ei näy eikä kuulu maanantainakaan mitään. Puhelin menee suoraan vastaajaan... ei lupaavalta näytä.

Sitten vaan uudestaan soittamaan kuntaan. Ei hätiä putkimestari oli jo laittanut homman aluille ja sanoi, että kohta aletaan sulattelemaan liitoskohtaa. Ilmoittelin, että meillä ei vielä ole sitä sopimustakaan, kun puuttuu näitä kuvia. "Minä vastaan näistä käytännön tekemisistä niin eiköhän me teille liittymä saada tontin rajalle. Soittele sopimuksesta nn:lle".

Jes, homma etenee taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti