keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Lämpöä tupaan


No niin, kun tulin illalla duunista niin räpsistä vaan - katoksen hämärä/liiketunnistin sulki virtapiirin ja katoksen valot syttyivät iloisesti välkkyen. Sattui vielä syntymäpäiväksi, joten voi tätä riemun ja ilon määrää...

Sähkäri varoitteli jo etukäteen, että ulkokäytössä nämä uudet energiansäästölamput ovat hitaan puoleisia eli kun ajaa auton katokseen niin loisto on parhaimmillaan vasta kun itse on jo kotosalla - no minkäs teet, kun hehkulamppuja ei enää tahdo löytää. Pitäiskö pyytää porukoita tuomaan Espanjasta, jos siellä vielä olisi jemmassa jotain.

Katoksessa on siis tunnistimen takana olevat valot, pari pistorasiaa autoja varten ja lisäksi sitten ulkovalo, jolle on oma kytkin. Tutkittiin mahdollisuuttaa kytkeä sekä talon että tallin ulkovalot samaan ja se onnistuukin, mutta vaatii vähän piuhan vetämistä ryömintätilassa. Päädyttiin nyt tekemään erillinen ratkaisu ja katsotaan sitten kesällä, jos intoa riittää niin puuhastelee kytkennän uusiksi kun on lämpimämpää ja vähemmän lunta.



Varastoon tuli reilusti valoa eli pari kappaletta loisteputkia, lisäksi 1000 W patteri ja 6 kpl pistorasioita. Kyllä tällä pärjää mukavasti.

Kuvassa näkyvä varaston värimaailma on välimeren henkeä noudattava ja luo rauhoittavan tunnelman työpisteeseen, minne on sitten mukava mennä nikkaroimaan rentouttavien puutöiden pariin.

No, todellisuudessa varastossa on pari ylijäämäpurkkia maalia talon maalauksesta eli perusvalkoinen ja sitten vaatehuoneen sinistä, jotka saavat nyt kelvata tähän tarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti