tiistai 31. elokuuta 2010

Maanrakennus valmiina

Savotta jatkui aamulla. Loput maat siirrettiin tontin kulmalle ja sitten vaan täytöjen viimeistely. Yksi kuorma multa/savea laitettiin kaatopaikalle ja suurin piirtein saman verran jätettiin Jannelle ja mahdollisia kevätkorjauksia varten.

Kivetettävän alueen pinnan muotoilu tulee olemaan mielenkiintoista. Kaatoja on moneen suuntaan ja lisäksi kun itse pohja viettää myös niin vähän kaikki on jonnekin suuntaan kallellaan.

Ajettiin pintaan mursketta, joka muotoiltiin koneella ja "kolalla". Sen jälkeen tärytin vielä alueen ja tasoiteltiin kaatoja uudelleen. Lopullinen muotohan tulee sitten kun tehdään pinta, mutta yritin päästä lähelle lopullista, että näkee miten maa ja vedet käyttäytyy.



Koko tontti sai nyt vähän korkeuseroja, mutta ainakin tässä vaiheessa se näyttää aika kivalta eli erot ja luiskaukset elävöittävät pihaa. Täyty sitten istutusten suunnitteluvaiheessa miettiä saisiko niistä tehtä vähän erityyppisiä alueita vaikkapa yläpihalle ns. puutarha ja alapihalle sitten oleskelu ja pelitilaa. Päätyyn ja eteen tulee varmaan vaan suojaavia helppohoitoisia koristeistuksia.

Nyt kun pintamaa on muodossaa ja turhat maat pois, niin tontii näyttää kyllä riittävän suurelta...

Nyt on maanrakennus tältä osin valmiina ja seuraavana sitten tallin kimppuun. Ensin tosiaankin eristykset loppuun ja sitten raudoitus valua varten. Janne P. soitteli vielä tavaroista, kun hänellä on jotain ylimääräistä, mutta muut kamat menee tilaukseen. Toivottavasti saadaan ne piakkoin.




Sisällä olisi vielä yläkerran vaatekaapin liukuovien asennus, kylppärin kynnys ja listat - niin ja tietty putkimiehen pitäisi asentaa ne vesikalusteet - toivottavasti tällä viikolla.

Talon alla on vesijohdon eristys ja sitten täytyy käydä ottamassa ryömintäluukun mitat. Ajattelin kysäistä naapurin pajalta tekisivätkö he metallista kehyksen ja luukun. Kyllä pientalossa puuhaa riittää ;-)

Niin, aloittelin maalauksia eilen mutta kelit alkaa olla siinä ja siinä maalausten kannalta. Toivottavasti saisi ainakin kaiteet tehtyä.

5 kommenttia:

  1. Sulla on kännykkäkamerassa joku säätö pielessä, kun kuvat jää sameaksi.

    VastaaPoista
  2. Hieno homma, että tuon vaiheen sai valmiiksi. Meille on maanrakennuspalvelut tulossa aloittamaan työt kuukauden kuluttua. Jännittäviä aikoja. https://www.hinauslevainen.fi/koneurakointi

    VastaaPoista
  3. On aina mukavaa, kun yhden vaiheen saa valmiiksi. Tulee ihan omat rakennusajat mieleen. Meillä olisi nytkin hommaa, mutta yritys jolta otamme palvelut, tarvitsee vielä jonkinlaisia vaihtokoneita heille käytettäväksi. Ei meillä onneksi ole kiire. https://www.kenttasepat.fi/

    VastaaPoista
  4. Hienoa, jos löytyy naapuri joka voi auttaa. Meidän tutulla on myös tarve maanrakennukselle, mutta kyseessä on ahtaan paikan maanrakennus. Heillä onkin nyt yritys etsinnässä, joka sen voisi toteuttaa. https://www.maansiirtoespoo.fi/index.php/kalusto-ja-palvelut

    VastaaPoista
  5. Tuo on aivan totta, että tontti näyttää heti paljon suuremmalta sen jälkeen, kun maanrakennus on tehty. Tuttava huomasi saman. Meilläkin alkaa nyt tontin etsintä, ja sitten toki täytyy etsiä joku tekemään maanrakennustyöt.

    VastaaPoista