maanantai 30. elokuuta 2010

Piha muotoutuu

Tänään jatkettiin hommia heti 7.00. Ensin tehtiin varmuuden vuoksi vielä salaoja tuohon "yläpihalle", että mahdolliset valumavedet eivät tule talolle asti.


Sen jälkeen päästiin saven kimppuun. Itse asiassa kasoissa oli aika paljon multaakin, koska ne olivat talon paikalta kaavitut pintamaat. Siinä oli siis sen vanhan rakennuksen pihamaata. Tero teki näkyvää jälkeä nopeasti. Pääty saatiin luiskattua hyvin, pihan kaatojen kanssa oli tarkempaa. Täytyy vielä katsoa miten vedet menee. Mulla laitetaan vasta ensi keväänä, joten siinä yhteydessä voi vielä tasoitella, jos tarvitsee.

En nyt sitten itse päässyt ajelemaan millään isolla koneella, mutta kyllä tuo homma käy kätevästi ammattimieheltä ja jälki on hyvää. Pakko oli myös ottaa kaivinkone, koska noita kaivuhommia tuli sitten aika lailla. Jos sitten keväällä saisi pyöräkuormaajan alle ;-)

"Yläpihalle" tehtiin sitten se luiska eli pengerretään tonttia niin, että piha ja "yläpihan" puutarha erotetaan toisistaan. Se helpottaa tuota pinnan muotoilua eli kaadot saadaan sitten paremmin kohdilleen. Pihan muoto alkaa hahmottua mukavasti, kun vielä huomenna saadaan loput maat tasaiseksi.


Lopuksi vielä täytettiin sokkeli sepelillä ja tärytin sen tiiviiksi. Nyt vaan eristeet paikoilleen ja raudoittamaan. Sitten se onkin valua vailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti