torstai 1. syyskuuta 2011

Roskakatos

Perjantaina isku inspiraatio alkaa värkkäämään roskakatosta. Tämä(kin) on ollut työn alla jo jonkin aikaa. Lähinnä siitä syystä, että nurkissa lojuvasta puutavarasta pitäisi päästä eroon - se tuskin talvehtii käyttökelpoisena enää toista talvea.

Piirutukset on piirretty klubi-askin kanteen ja sitten ajattelin soveltaa tarpeen mukaan paikan päällä. Vaatimuksina oli lähinnä, että katokseen mahtuu kaksi astiaa. Ulkonäöllisesti sen tulisi mukailla muita rakennuksia. Hankalimmaksi kohdaksi jäi miettiä katoksen korkeutta niin että korkeus olisi riittävä käytännöllisyyden kannalta ja toisaalta ulkonäkösyistä se ei saisi olla mikään torni.

Lisäksi mietin sitä, että katos olisi puhdistettavissa helposti (riittävä aukko alareunaan) ja edessä/sivuilla on riittävä suoja tuiskulunta vastaan.

Nice-to-have-vaatimuksena on sitten että mitoitus osuisi mukavasti materiaaleihin eli panelointi olisi mahdollista kokonaisin paneelein ja katto osuisi täydelle tiilijaolle. Siinä olikin jonkin verran miettimistä ja tuloksen näkee vasta, kun päästään tuohon työvaiheeseen.

Nyt kun runko on kasassa niin rungon ulkomitta on leveys 170, syvyys 110 ja korkeus 220. Korkeudesta on tarkoitus ottaa pois ~20 cm kunhan mallailen katosta paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti