maanantai 22. elokuuta 2011

Viherpeukalona


Puutarha.net-uutiskirjeen mukaan nyt on paras aika vuodesta istuttaa erinäköisiä kasviksia. Pienentä ristiriitaa aiheuttaa, että puutarhat/puutarhamyymälät alkavat olla tyhjän puoleisia.

Hyvinkäältä löytyi vielä tarvittava määrä aitataimia ja päätettiin vielä laittaa ne maahan. Viikonloppuna sitten kärräiltiin vähän lisää multaa ja kaiveltiin uuteen nurmikkoon reikiä... kyllä harmitti.

Kun saatiin maa käännettyä niin sitten vaan taimet paikalleen ja sunnuntaina sitten naapuri haki kärryllisen haketta, mikä sitten levitettiin juurille rikkaruohojen pitämiseksi ulkona ja kosteuden sisällä.

Porukkaa oli riittävästä, joten homma sujui reippaasti, mutta kyllä useampi tunti turattiin kuitenkin.



Lauantai aamuna oli omille kyvyille sopivampaa puutarhapuuhaa. Kävin vuokraamassa Raksakoneesta puutarhajyrsimen ja ryskin muutaman tunnin menemään yläpihan savikkoa. Nurmi lakosi ja sain pinnankin suht kuohkeaksi, kun vaan jaksoi myllätä ristiin rastiin. Haaveena olisi, että viikonloppuna saisi sitten tehtyä loput sora- ja multahommat - jos vaan Raksakoneessa on joku pyöräkuormaaja vapaana.

Sitten hommat olisi hyvässä talvikunnossa. Jos ehtii/viitsii tehdä vielä kulkuväylien kivetyksiä niin se on sitten plussaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti