lauantai 28. toukokuuta 2011

Pihalle pintaa

Meni tosiaankin pihaurakka vähän uusiksi aikatauluongelmien takia, mutta sen ansiosta tarjoutui sitten itselle mahdollisuus perehtyä nurmikon tekemiseen.

Janne laitteli naapurissa täyttöjä ja terassinpohjia ja sovittiin sitten samalla että otetaan kone koko viikonlopuksi niin ehtii tehdä muutakin.

Annikin harjoitteli koneen käyttöä. Pistin sen ensin naapuriin oppiin ja sitten vasta omalle pihalle ;-)



Ensin tein lopputäytöt terassin pohjalle ja tärytin sen valmiiksi. Nyt tuohon pääsee latelemaan kiviä. Ne on tilattu taas hovitoimittaja JanneP:n kautta - saa ihan mukavat alennukset.




Sitten pääsikin harjoittelemaan mullan levitystä. Aika nopeasti koneen kanssa pääsi sinuksi ja multa oli levällään, mutta hierominen tasaiseksi niin, että kaadotkin olisivat kunnossa olikin jo hitaampi homma. Aika lailla tuota pintaa saa jyrätä, että se kestää kävelyä painumatta, mutta ainakin tässä vaiheessa se vaikuttaa ihan ok:lta. Varmasti painumia tulee, mutta niitä täytyy sitten oikoa.

36 kuutiota multaa riitti etupihaan ja sitten kiersin talon reunat. Niihin tuli nyt vaan sellaiset 1-2 metrin kaistaleet, mutta kun saan lisää multaa niin se on sitten nopeampi levitellä, kun nuo reunusosuudet on näperrelty valmiiksi.




Kävin parissa paikkaa kyselemässä nurmikonsiemenistä, mutta ei siitä oikein tolkkua tullut - niitä on niin montaa lajia. Otin kuitekin sellaisen kulutusta kestävän mallin, jossa kuitenkin on mukana keväällä nopeammin vihertävää lajiketta.

Tänään siis opin, että ei ole vaan "nurmikonsiemeniä" vaan pitää tietää:
-haluaako keväällä nopeasti vihertävän ja syksyllä pitkään kestävän nurmikon
-kuiva vs. kostea paikka
-kulutusta kestävä (kukapa ei haluaisi...) mutta kulutusominaisuudet vaikuttavat näihin muihinkin ominaisuuksiin
-hidaskasvuinen - nopeakasvuinen

No, nyt on siemenet maassa, vähän multaa päälle, jyräys ja kastelua iltaisin. Katotaan mitä tulee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti