perjantai 1. huhtikuuta 2011

Vuositarkastus

Oravaistalolta ottivat yhteyttä ja kertoivat tulevansa tekemään vuositarkastuksen.
Mitään mullistavaa ei ole vuoden aikana tullut vastaan ja tämä on ollut testauksen kannalta varsin _hyvä_ vuosi. Kesällä lämmöt huiteli +30 nurkilla ja paahdettä riitti pitkään. Talvella sama juttu kääntäen eli pakkanen paukkui -27 korvilla ja lunta oli ennätysmäärä.

Onneksi ei ole ollut mitään ongelmia vesien tai lämmityksen kanssa. Asumismukavuuden osalta kesällä oli hiukka lämpöistä, mutta talvella onneksi tarkeni - valitettavasti tuota kesän energiaa ei saa talteen mikä taas näkyy sähkölaskussa...

Lisäsin muuten tuohon oikeaan reunaan kaavion sähkönkulutuksesta. Maksimissaan on mennyt +3200 kWh kuukaudessa, katsotaan nyt minne vuositaso asettuu.

Koska mitään varsinaisia ongelmia ei ole tullut vastaan niin otin oikein asiakseni kiertää talon. Sisällä katselin seinäpinnat, nurkat, parketit, laatoitukset, silikonit, listoitukset ja niiden osalta löytyi vain yksi vika eli kodinhoitohuoneen oven yläpuolinen tapetin sauma on auennut. Kaikki sisänurkat oli ehjinä. Teknisen tilan nurkat olivat osittain auenneet. Toki parit ovilistat olivat kuivuessaan auenneet, mutta koska ne olivat ihan siististi raollaan niin menköön normaalin elämisen piikkiin - ei ne kuitenkaan pysy ihan tiiviinä.

Seuraavaksi kävin läpi ovet ja ikkunat. Kaikki ikkunat toimivat moitteetta ja ovetkin olivat ok. Huomautin kuitenkin KHH:n ovesta, jota syksyllä säädin ja mikä silmämääräisesti on vähän lenkallaan eli rako ei ole ihan tasainen. Ovi ei kylläkään kinnaa mistään, mutta laitettiin vikalistaan kuitenkin.

Sitten kalustopuolen läpikäynti. Kaapit, laitteet, lukot jne on ihan ok. Roskiksen oven "jarru" meni joku aika rikki eli sen saranan stopparin pidike murtui. Tämä laitettiin listaan. Sitten ilmeisesti jo alun perin olisi tiskipöydän ja tason väliset saumat pitäneet suojata (siis pöydän päädyissä ei pöydän ja seinän välinen rako, jossa on silikoni). Tiskipöydän ja oikeanpuoleisen tason saumasta voisi periaatteessa roiskua vettä kaapin väliin. Nuo saumat siis vikalistalle. Lisäksi silityslaudan mekanismi (sellainen laatikosta vedettävä lautasysteemi) takkuilee jostain syystä. Paras siis katsoa sekin.

Ulkokuoressa ei ole mitään ihmeitä. Paneelit olivat ehjiä, rännit ryhdissään ja kiinni, raput suorassa. Katolla on pari tiiltä rikki eli piipun kattosillan vieressä ja sitten terassin erkkerin saumassa. Lupasivat korjata nekin vaikka nuo ovat vähän "kulutustavaraa".

Kävin jopa konttaamassa alapohjassa. Kaikki oli kuivan näköistä, tuoksu oli raikas ja pohja näytti kaikin puolin hyvältä. Veden ja viemärin eristykset oli kunnossa ja kiinnitykset ok. Toisessa moduulissa on kuljetuksen aikaista pölyä, ja sen ajattelin putsailla itse kesällä niin on sitten helpompi seurailla mahdollisia pohjan muutoksia.

Talotehtaan kaveri sanoi, että tulevat kuukauden sisään korjaamaan puutteet. Kop kop - tähän asti täytyy olla tyytyväinen valintaan. Laatu on osoittautunut hyväksi, tilaratkaisut ovat ok, ei tietysti optimaaliset mutta jos lähtee tällaisesta valmispohjasta niin sen vuoksi tehdyt myönnytykset ovat ihan siedettävät.

Seuraavassa talossa tekee tietty muutaman asian toisin ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti