tiistai 22. joulukuuta 2009

Vaihe 1 - valmis

Kun homma etenee, niin budjettikin tarkentuu. Kuten sanottu - matkan varrella ei ole tullut hyviä uutisiä - jos ei nyt mitään hirveän pahaakaan.

Että rahaa sitten saa tarpeen tullen (jos säästöt loppuu...) pankista niin pitää hoitaa lainhuuto ja kiinnitysasiat kuntoon. Sanoivat pankissa hoitavansa sen mielellään Käräjäoikeuden kanssa, mutta siitä veloitetaan kohtuullinen 300 € palkkio. Tietysti tuo 0,3 kiloeuroa ei tunnu juuri miltään, koska tuntuu että se pienin vaihdettava korvaus rakentamisen yhteydessä on 1000 juuroa.

Ajattelin nyt kuitenkin sen verran venyä, että katsoin tarvittavat paperit läpi. Pari hakemuslappua (ihan normaalijärkisen ei-virkamiehen ymmärrettävissä), alkuperäinen kauppakirja ja sen kopio, kuitit maksetuista varainsiirtoveroista ja sitten vielä kunnan päätös tontin myynnistä. (Tätä ei muuten ollut mainittu missään...)

Firman sponsoroimalla ajalla ja kopioilla hakemuksen hinta vähän putosi. Pudotin paperit Hyvinkään käräjäoikeuteen samalla, kun kävin polvea näyttämässä sairaalassa. Yllätys yllätys, 4 tunnin päästä tuli jo soitto, että paperit on valmiina ja saa noutaa.

Ei siitä tietty ihan 300 € netto säästöä tullut, mutta ihan hyvä tuntiliksa kuitenkin.

Samalla reissulla kävin vielä pudottamassa rakennuslupaan liittyvät paperit rakennusvalvontaan. Siellä käytiin käikki dokumentit läpi ja sain kuittauksen, että lupa on nyt jätetty. Kuulemma kuukauden päästää kuuluu jotain päätöksestä. Ai niin, pitää vielä täydentää naapurien kuulemista, kun saa vielä yhden nimen paperiin.

Aluksi vähän "harmitti", kun tuli niin kiire sen takia, että rakennussäädösten muuttumisen takia paperit piti saada sisään 2009 puolella. Käytännössä homma olisi muutenkin tällä aikataululla pitänyt hoitaa yhtä nopeasti, koska ennen lupaa ei tonttiin saa kajota.

Tästä kun laskee että lupa on käsissä tammikuun lopulla niin meille jää 2 kk hoitaa kaikki sitä varten valmiiksi, että talopaketti tulee maaliskuussa. Aika huimaa...

No, huomenna jos saa viimeisen nimen paperiin niin sen jälkeen tämän projektin voi haudata joulun ajaksi ja vetää henkeä.

Ai pahun, pitää muuten muuttaa joulun välipäivinä - jotta se siitä levosta ja rauhasta.

Tuli työmatkalla mieleen, että kun toimistollakin on vähän epävakaat ajat eli pitäisi kuulemma hakea jotain hommia vuoden alussa ja siihen lisää muuton, rakennushässäkän ja pirulliset velat (niin, vähän huijasin kun väitin että meillä on säätöjä...) niin summaksi jäi ajatus: "Jos vielä juhannuksena on täysjärkinen, tai edes entisellään niin täytyy myöntää itselle ja perheelle papukaijamerkki.

Leppoisaa joulua nyt kuitennii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti