keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pihakivien asennus loppusuoralla

Taas se vanha totuus nousi esiin eli kannattaa muistaa "hyvät pohjat". Kun pohja oli kunnossa kivien asentaminen oli lähinnä tiputtelua paikoilleen. Sellainen pieni haaste tuli asennuksen yhteydessä esiin, että 4 miniantiikkilaattaa ei tahdo osua 1 antiikkilaatan mittoihin.

Tämä näkyi siinä, että käytävissä on pieni kuviointi, joka tehdään minianttiikkilaattojen 120x120 avulla. Kuvion kohdalla linja meinasi vähän "kasvaa" eli en meinannut saada 240x240 laattaa pysymään samassa linjassa. Onneksi laatta on "antiikki" eli hieman vajaasärmäinen, joten linjojen ei tarvitsekaan olla aivan langalla vedettyjä, mutta en keksinyt oikein muuta keinoa passata eroa kuin asentamalla 240-laatat hieman harvempaan.

Reunakivien asennuksen jälkeen sirottelin päälle asennushiekkaa ja harjailin sitä pitkin ja poikin, että sain välit tilkityksi.

Kävin Kivikoplassa kysymässä laatan valkoisesta aineesta eli suolasta tai kalkista. Todettiin, että se kuivaa itsestään ajan kanssa. Sitä voi yrittää pestä, mutta siinä on kova homma. Lisäksi on olemassa "märkäpinnoite" eli aine, joka saa kiven näyttämään märältä ja tummemmalta, mutta se on hinnaltaa sen verran arvokas, että saa olla. Lisäksi se on hommana vähän sama kuin kovapuiset puutarhakalusteet eli öljyäminen joka vuosi. Tässä on sen verran hommaa muutenkin, että tämä menee luokkaan "nice to have" eikä mahdu toteutettavien toiminnallisuuksien listalle toistaiseksi ;-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti