sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Tietotekniikan ihmeitä - internetin ihmeellinen maailma

Taloon on vedetty (kuuluu hintaan) sisäverkko laitetilasta joka huoneeseen. Käytännössä tämä setuppi on vähän vanhanaikainen. Nyt WLAN-reititin joudutaan asentamaan tuonne datakaappiin, koska yhteydet jaetaan sieltä.

Käytännössä kaikki koneet on liitetty verkkoon WLANilla, jonka signaali on laitehuoneesta käsin vähän heikko. Janne hommasi WLAN-toistimen, jonka pitäisi ratkaista ongelma.

Nyt tuota konffausta on tehty 4 päivää - ja jo alkoi toimimaan. Tästä meni pari päivää Elisan piikkiin, eli itse talolle tulevassa yhteydessä oli ongelmia alkuun. Sen jälkee on kylläkin taisteltu ihan vaan WLANin kanssa.

Itsekin on tullut näitä ATK-hommia tehtyä, mutta ADSL-modeemi ei ole vahvimpia puolia. Apuna oli ihan oikea asiantuntijakin eli Janne kävi sitä virittelemässä - ilman tulosta tosin, vaikka edistyttiin kyllä monelta osin huomattavasti.

Nyt sitten on vaihdettu modeemia, luettu netistä palstoja ja tukisivuja ja konffattu-konffattu-konffattu-konffattu. Dadaa, ja nyt toimii.

En nyt vielä paljasta ratkaisua, kun en ihan varmaan tiedä ;-) mutta käyn vielä palauttamassa vanhan modeemin ja kokeilen uudestaan. Jos sitten vielä pelittää niin hip hei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti