torstai 14. heinäkuuta 2011

Kivitöitä - kukkalaatikko ja luonnonkivipenger

Eli ei ne kivityöt vielä ole loppuneet vaikka terassilla onkin jo nautittu kahvit ja oluet.

Koska terassin muurista tuli yksi kerros matalampi kuin suunniteltiin niin ylimääräislle kiville piti keksiä käyttöä. Niistä syntyi sitten oma saareke toisen oleskelupaikan eteen. Tähän suunniteltiin alunperin pelkkiä istutuksia näkösuojaksi, mutta matala saareke rajaa alueen ehkä selkeämmin. Täytyy kuitenkin varoa, ettei siitä tule liian korkea "muuri".










Anu on ahkeroinut luonnonkivien kanssa. Penger on siinä kunnossa, että se alkaa hahmottua hyvin. Ylä ja alareunaan laitetaan betoniset reunakivit joiden väliin siis kahta eri kokoa luonnonkiviä. Reunakivet ovat harmaan että ne naamioituvat paremmin luonnonkivien joukkoon.






Penger on siis alkuun leikattu ja muotoiltu savesta. Sen jälkeen siinä on suodatinkangas välissä. Reunakivien pohja on tasattu ja siihen on laitettu pohjalle kyllästetty lauta. Kankaan reuna on sitten teitettu laudan alla ja päälle asetetaan reunakivet. Näin kivet pysyvät ryhdissään ja toivottavasti rikkakasvit leviävät vähän hitaammin, kun erotus on tehty tiiviisti.





Muut kulkuväylät rajataan samaisella reunakivellä. Väri tosin on musta joka sopii varemmin saarekkeiden ja asfaltin kanssa. Asfalttiporukka kävi tekemässä pohjat jonka päälle oli hyvä latoa reunakivet.



Teknisen tilan rapun eteen ladoin "askelman", että asfaltti saadaan vedettyä tarkasti reunaa asti. Nyt ei muuta kuin odotellaan asfalttijamppoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti