torstai 17. joulukuuta 2009

Rakkaat naapurit

Lupamenettelyssä on hauska yksityiskohta eli naapurien kuuleminen. Lupakuvat pitää esittää kunnan määrittämille naapureille ja pyytää heiltä nimet paperiin ettei heillä ole suurempaa valitettavaa.

Saahan sitä olla valitettavaakin, mutta sillä ei kuulemma ole juurikaan merkitystä ellei hae sitten poikkeamaa määritettyyn kaavaan.

Meillä kun on yksi naapuri (eli tyhjä tontti) firman nimissä, yksi talo on työn alla/remontissa niin papereiden kanssa sai ajella pitkin kylää. Onneksi kunnalta tuli sentään vinkkiä kenelle nuo tontit kuuluvat ;-)

Piti tietysti sattua vielä sekin, että se firman omistamasta tontista on "kaupat sovittu" ja reilu kauppias tietysti halusi näyttää kuvia myös tulevalle ostajalle vaikkei mitään laillista velvollisuutta moiseen ole. No, nyt näyttää lupaavalta, että sieltäkin tulee nimi paperiin kun vaan tarvittavat henkilöt on tavoitettu.

Yleisesti ottaen naapurisopu on hyvä, eli kaikki vetivät nimet alle mukisematta ;-)

Janne hommasi muuten maapohjatutkimuksen ja perustamistapalausunnon. Siellä kävi kaveri poraamassa pari reikää jo ennakkoon porattuun tonttiin, että saadaan pykälät täytettyä. Porarin kommentti oli "jaa Ristipakka. Eikös sitä jo ole tutkittu ihan tarpeeksi. Hän voi pari reikää porata, ei se siitä miksikään muutu."

Oli se hyvä muuten ettei tarvinnut enempää porata, kun oli meinaan 250 €/kpl nuo reijät. Ja tää on jo huokea hinta kaverin kautta.

Plussaa, että homma on tehty ja ikäviä yllätyksiä ei tullut. Miinusta, että ei tullut myöskään positiivisia uutisia - kova maa on 19m syvyydessä. Sitä täytyy muuten mennä ihan katsomaan ja itkemään paikan päälle, kun teräspaalua painetaan maahan +30€/metri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti